Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πρωτος σταθμος: Γκοθαμ Σιτυ....



Μια πολη που υπαρχει μονο στη φαντασια....


Φημες κυκλοφορουν για ενα ανθρωπομορφο πλασμα που βγαινει μονο τη νυχτα και περιβαλλεται απο νυχτεριδες...
Eνα Σκοτεινο Ιπποτη με το παρατσουκλι....Batman!

Το ατρομητο πληρωμα του Comics City ιντριγκαρεται απο τα μυστηρια (ακομη και οταν αυτα μπερδευονται με Ιπποτικα ιδεωδη τα οποια απεχθανομαστε οντας οι ιδιοι αδιστακτοι κουρσαροτυχοδιωκτες του γλυκου νερου!) και καλειται να εξερευνησει τον αστικο αυτο μυθο και να χαθει στη μαγεια του....Οσοι πιστοι προσελθετε!
Προκειμενου να γνωρισουμε καλυτερα τα κινητρα και τη φυσιογνωμια αυτης της νεας απειλης(?), θα πρεπει να βουτηξουμε επιλεκτικα στα αδυτα της σπηλιας του και των μυστικων του οπως εχουν αποτυπωθει διαχρονικα κατα τροπο αριστουργηματικο σε καλα φυλαγμενα αρχεια και σκονισμενες γκραβουρες..... Παμε λοιπον:
1. Υear One (Βatman # 404-407, Batman:Year One TPB) - Ο δαιμονιος ιστοριοδιφης Frank Miller - υστερα απο εξωνυχιστικη ερευνα και μελετη σε αστυνομικους φακελους, ληξιαρχεια και ψυχιατρικες κλινικες - ισχυριζεται οτι γνωριζει την προελευση του μυθου και μας την προσφερει με ρεαλισμο, noir ατμοσφαιρα και ακριβεια....Τον ευχαριστουμε και υποκλινομαστε :-)
2. Death In The Family (Batman # 425-428, Death In The Family TPB) - O εξισου ανησυχος μυθοπλαστης Jim Starlin, αποτυπωνει το ιστορικο ενος ωμου φονικου, μιας ψυχρης εκτελεσης ενος μασκοφορου παιδιου ( το οποιο για τον μυστηριωδη ανθρωπο νυχτεριδα σημαινε πολλα) απο εναν ψυχοπαθη, χαοτικο αρλεκινο ονοματι Joker....Δυνατο και συναισθηματικο.Respect!
3. Arkham Asylum Graphic Novel - Πολλα εχουν ειπωθει για τον αμφιλεγομενο ψυχισμο του Μπατμαν και το κατα ποσον αυτος διαφερει απο το χαος των αντιπαλων του... Ο διακεκριμενος μουρλογιατρος Grant Morisson (ο οποιος προσφατα φορεσε και αυτος ζουρλομανδυα & νοσηλευεται, ισχυριζομενος οτι σκοτωσε τον Σκοτεινο Ιπποτη-...ναι καλα!) επιχειρει μια αριστουργηματικη συμβολικη καθοδο στον ψυχικο κοσμο τοσο του Μπατμαν οσο και των εχθρων του μεσα απο τις υπεροχες,υποβλητικες εικονες του Dave McKean. Ακρως διεισδιτικο και για ωριμα μυαλα!
4.Batman:Kiling Joke Graphic Novel- O ιδιορρυθμος κυριος Alan Moore, υπαιτιος για βεντετες σε απολυταρχικα καθεστωτα και δυσμενεις προφητειες ενος μελλοντος υπο την απειλη μιας πυρηνικης εκρηξης κανει το αδιανοητο: μας εξηγει τους λογους που ο ψυχωτικος Joker εγινε ετσι και σκιαγραφει την περιπλοκη σχεση του με τον Μπατμαν!
5.Τhe Dark Knight Returns - To πληρωμα του Comics City αψηφωντας το παραδοξο του χωροχρονου βουλιαζει σε ενα ζοφερο μελλον οπου ο Μπατμαν- γερασμενος πια- επιστρεφει μετα απο 10 χρονια απουσιας πιο βιαιος απο ποτε σε ενα κοσμο οπου τιποτα δεν εχει αλλαξει και τιποτα δεν ειναι οπως παλια...παλιοι φιλοι εχουν γινει τσατσοι του Πλανηταρχη και παλιοι εχθροι απαιτουν εξοφληση παλιων χρεων. Σκοτεινο, τολμηρο πονημα απο τον γνωστο μας ιστορικο του μελλοντος Frank Miller (βλεπε #1). Και ταυτοχρονα το εργο που εκανε το ενηλικο κοινο να παρει τα mainstream κομικς στα σοβαρα! Ε αυτο που το βαζεις.....( φυσικα απο τον ορο "ενηλικος κοινο" εξαιρειται η αλμυροφαγωμενη αφεντομουτσουναδα μας!).

Αυτα για μια πρωτη επαφη με τον μυστηριωδη ανθρωπο νυχτεριδα!
Σας πληροφορουμε οτι στα αμπαρια του καραβιου μας υπαρχει μια τεραστια συλλογη απο κομικς του εν λογω κυριου απο πολυ παλια (1960ς) μεχρι και σημερα...Και φυσικα και αυτα της παρουσιασης. Σας περιμενουμε λοιπον με τις αναζητησεις σας! Ισως το ταξιδι σημανει και το τελος της αναζητησης σας :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ahoy! Land Ho!

Το πειρατικό του κάπτεν Τζίμυ, είναι φορτωμένο με κόμικς και έτοιμο να σαλπάρει για ανεξερεύνητους προορισμούς, γεμάτους σεντούκια με θησαυρούς και εξωτικές περιπέτειες! Μεγάλες συγκινήσεις σας περιμένουν εδώ! Κόμικς και κόμικς και κόμικς! Φοβερή ποικιλία! Κόμικς για πώληση, κόμικς για αγορά, κόμικς για ανταλλαγή! Απ` όλα έχουμε! Η πόλη των κόμικς άνοιξε λοιπόν τις πύλες της και δέχεται ομαδικές μετακινήσεις πληθυσμών! Δεν χρειάζεστε άδεια παραμονής, ενώ τις αιτήσεις εγγραφής σας μπορείτε να τις αποστέλλετε με τον παραδοσιακό τρόπο! Ταχυδρομικό περιστέρι! Πρώτα όμως, πρέπει να το εκπαιδεύσετε αρκετά, ούτως ώστε να αποφεύγει τα γεράκια, γιατί έχουμε αμολήσει μπόλικα εκεί ψηλά πάνω απ` την πόλη, για παν ενδεχόμενο! Το καράβι σας περιμένει στο λιμάνι! Βρείτε τον μεθυσμένο καπετάνιο στην ταβέρνα και γραφτείτε μέλη του πληρώματος! Μετά την υπογραφή κερνάμε ρούμι! Ahoy to everybody! Welcome Aboard!

Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται!

Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται!